Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Myslela si, že kupuje auto z Anglie. Místo toho přišla o sedm tisíc euro

Naše téma
Michal Burda | 15.05.2024
Internetové podvody. Ilustrační foto | foto: Deník
Několik tisíc eur zaplatila žena z Kroměřížska v domnění, že si kupuje osobní automobil, který se v té době nachází v Anglii. Nyní nemá ani 180 tisíc korun, ani auto. Kriminalisté nyní po falešných prodejcích pátrají. V případě dopadení hrozí v tomto případě pachatelům za podvod až pět let za mřížemi.
Sedmapadesátiletou ženu v půli února zaujala nabídka prodeje osobního vozidla na sociálních sítích. Kontaktovala inzerující osobu, aby získala bližší informace. Jak uvedl policejní mluvčí Radomír Šiška, majitelka inzerátu ženě tvrdila, že pouze nabízí vozidlo za svého známého, na kterého poskytla email pro případnou komunikaci.

"Domnělý majitel vozu ji ubezpečil, že i když je vozidlo v současné době v Anglii, nebude problém s jeho převozem do České republiky díky přepravní společnosti," dodal Šiška.

Zájemkyně kvůli údajné smlouvě poskytla kopii svého občanského průkazu. „Později obdržela smlouvu o koupi a převozu auta s tím, že musí předem zaplatit sedm tisíc eur na zadaný bankovní účet,“ přiblížil další vývoj Šiška.

Po několika dnech se ženě ozval domnělý prodejce auta. Sdělil, že přepravní společnost už peníze obdržela a následující týden vůz přepraví, o čemž ji budou informovat.

„Od té doby však přepravce i údajný prodejce přestali s kupující komunikovat. Již uhrazenou platbou žena přišla dle směnného kurzu o více než sto osmdesát tisíc korun,“ dodal policejní mluvčí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů